Cumhurbaşkanlığı, Yerli ve Milli Google, Apple, Facebook Geliştirmeyi Hedefliyor: ‘Dünya GAFAM’dan Büyüktür’

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sık sık dile getirdiği "dünya beşten büyük" kelimesini dijital veri güvenliği tartışmalarına uyarladı. Microsoft. Dünya bunlardan daha büyük. Veri güvenliği, sınırlarımızın güvenliği kadar önemli ve öncelikli ”dedi. Sistemi değiştirme yönteminin yerli ve milli olmaktan geçtiğine işaret eden Koç," Bu GAFAM'ın muadillerini yapmamız gerekiyor "dedi. Sinan Tartanoğlu'nun ankaragazetecisi internet sitesinden haberine; TRT Akademi dergisinin Ocak sayısında Dr. Ali Taha Koç ile röportaj yaptı.

Sorulara verdiği yanıtta Koç, sonrasında yeniden alevlenen dijital veri güvenliği tartışmalarını değerlendirdi. WhatsApp, gizlilik sözleşmesinde değişiklik yapacağını duyurdu.

Sloganları "Ofis" olarak sevdiklerini ifade eden Ali Taha Koç, "Kamuya açık verileri elmasa dönüştürmek. 'Verilerimiz ne önemli?' Diyebilirsiniz, köşenizdeki marketten satın aldığınız ürünün bilgileri sizin için önemli olmayabilir. Açılabilir veya yeni bir pazar olabilir, çok farklı boyutlara ulaşabilir, reklam olmamak, kişisel veri değil, karmaşık sosyal veriler toplandığında büyük bir değere dönüşebilir "dedi.

Koç, "Türkiye Türkiye'de verecek" sloganı ile sosyal medya platformları, anlık mesajlaşma veya video konferans uygulamaları için yerel meslektaşlarını geliştirmeye çalıştıklarını belirtti.

Koç, "Bizi nasıl bir gelecek bekliyor" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Teknolojiyi teknoloji ile yeneceğiz. Bu teknolojik değişimi önlemek için teknolojiler geliştirmemiz gerekiyor. __ Sayın Başkan, her zaman" Dünya beşte. n daha büyüktür. "Dijital anlamda benzer bir şey söylüyorum:Dünya GAFAM'dan daha büyük. GAFAM, yani Google, Apple, Facebook, Amazon, Microsoft.

Google tüm arama sistemlerimizi biliyor. Apple hem bilgisayarımızı hem de telefonumuzu biliyor. Ayrıca biyometrik verilerimizden parmak izlerimizi de aldı. Facebook kimi sevdiğimizi ve ne yediğimizi ve içtiğimizi bile biliyor. Amazon nasıl alışveriş yaptığımızı, hangi filmleri izlediğimizi, neyi sevdiğimizi ve neyi sevmediğimizi biliyor. Microsoft, Kullandığımız tüm işletim sistemleri. Bu şirketler bu kadar büyük miktarda veriye sahipken özgürlük ve demokrasi hakkında konuşmak biraz zor.Çünkü bu beş şirket sizin hakkınızda birçok eyaletten daha fazla şey biliyor. Bu şirketler tüm verilerini paylaşıyorsa birbirimizle durumumuz mahvolacak. Bu anlamda veri güvenliği, sınırlarımızın güvenliği kadar önemli ve önceliklidir. "

" Kullanıcı verilerinin, özellikle şu anda sosyal medya platformlarının oluşturduğu tehlikeyi görmezden gelemeyiz. baskın. Çünkü kullanıcı verilerinin işlenmesi Onu silah gibi kullanmanın çağımızın en büyük tehditlerinden biri olduğunu söyleyen Koç, sistemi değiştirmenin yönteminin yerli ve milli olmak olduğunu söyledi. Peki, dünyada bunu yapan herhangi bir ülke var mı? Evet var:Çin. Bu tür şirketlerin muadilleri olduğunu biliyorsunuz, Rusya bunu bir aşamada yapmaya başladı. Ancak belli bir ekonomik ve teknolojik altyapıya ihtiyacınız var "dedi.

Bunlara da Göz Atın

Korona Nedeniyle Mezar Yeri Kalmadı: Yakınlarının Tabutlarını Evlerinde Saklıyorlar

İtalya'nın Sicilya adasındaki Palermo kentinde koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin gömüldüğü mezarlıklar dolduruldu. Yetkililer …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir