
Aktaş'ın Kardeşi TEDAŞ'ı Mı Dolandırdı? Şok İddialar!
Suç örgütü kurma suçlamasıyla gündeme gelen ve etkin pişmanlık yasasından yararlandıktan sonra CHP'li belediyelere yönelik operasyonların dayanağı olan Aziz İhsan Aktaş'ın kardeşi Melek Kara hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, TEDAŞ'ta avukat olarak görev yapan Melek Kara, 2019-2021 yılları arasında sahte belgelerle 32 farklı işlem yaparak kurumdan 4 milyon TL'nin üzerinde para dolandırdı.
Dolandırıcılık İddiaları ve Soruşturma
Sözcü Gazetesi'nden Özgür Cebe'nin haberine göre, bu olay üzerine TEDAŞ, Melek Kara'nın iş akdini feshetti ve hakkında suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Başsavcılığı, Kara hakkında "Resmi belgede sahtecilik", "Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" ve "Görevi kötüye kullanmak" suçlarından 20 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı. İddianamede, sahte belgelerle oluşturulan icra dosyalarının UYAP üzerinden sorgulandığında herhangi bir kayda rastlanmadığı belirtildi.
İddiaya göre, Melek Kara, hayali evraklar düzenleyerek TEDAŞ'a borç ödemesi çıkardı. TEDAŞ müfettişleri tarafından tespit edilen 32 usulsüz işlemde, kamu kurumu 2019 yılında 2 milyon 337 bin 748 TL 99 kuruş ve 1 milyon 671 bin 806 TL 9 kuruşluk işlemlerle dolandırıldı.
Yeğeninin ve Bakıcısının İfadeleri
Melek Kara'nın sahte evraklarda icra ödeme emri çıkardığı paraların tahsili için yakınlarını kullandığı iddia ediliyor. Yeğeni Ferhat Aktaş'ın hesabına 3 farklı havale gerçekleştirdiği belirtiliyor. Şüpheli sıfatıyla ifade veren Ferhat Aktaş, "Halam bana 3 havale yaptı. Birikmiş maaş ödemesi olduğunu, kendi hesabında sıkıntı yaşadığını söyledi. Para hesabıma geçtikten bir gün sonra halama gönderdim. Bir süre sonra beni arayıp muhasebenin hata yaptığını söyleyip aynı işlemi tekrarlattı" şeklinde konuştu.
Kara'nın çocuğuna bakıcılık yapan Gülistan Ayaz da şüpheli olarak sorgulandığı olayda, "Melek ve Hakan Kara'nın evinde 2,5 yıl çocuk bakıcılığı yaptım. Yanlarında çalışırken ücretimi elden aldım. İş Kur’da kursiyer olarak çalışırken Ziraat Bankası’nda bir hesap açmıştım, ancak kullanmıyordum. Melek Hanım hesabımı istedi. Ne yapacağını sorduğumda, bana, ilk eşinden olan çocuğu için yatırım yapacağını, bunu da kocasından saklayacağını söyledi. İyi niyetine güvenip kartımı verdim. Sonra bana kartı verip işinin bittiğini söyledi" dedi.
Mahkeme Süreci ve İddialar
Mahkemede hakim karşısına çıkan Melek Kara, ifadesinde suçlamaları kabul etti. Ancak, dolandırıcılık iddialarının detayları ve mahkeme sürecinin nasıl ilerleyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.
Türkiye'de Kamu Kurumlarında Yolsuzluk İddiaları
Türkiye'de kamu kurumlarında yolsuzluk iddiaları zaman zaman gündeme gelmektedir. Bu tür iddiaların soruşturulması ve suçluların cezalandırılması, kamuoyu vicdanının rahatlatılması ve devletin güvenilirliğinin korunması açısından büyük önem taşır. Yolsuzlukla mücadele, şeffaflık ve hesap verebilirliğin sağlanması, demokrasinin sağlıklı işlemesi için vazgeçilmez unsurlardır.
- Şeffaflık: Kamu kurumlarının faaliyetlerinin açık ve erişilebilir olması.
- Hesap Verebilirlik: Yetkililerin yaptıkları işlerden sorumlu tutulabilmesi.
- Denetim: Kamu kurumlarının düzenli olarak denetlenmesi.
- Yargı Bağımsızlığı: Yargının bağımsız ve tarafsız bir şekilde çalışması.
- Medyanın Özgürlüğü: Medyanın yolsuzluk iddialarını serbestçe araştırıp haberleştirebilmesi.
Bu ilkelerin hayata geçirilmesi, yolsuzlukla mücadelede önemli adımlar atılmasını sağlayacaktır.
Aziz İhsan Aktaş'ın kardeşinin TEDAŞ'ı dolandırdığı iddiası, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Olayın detayları ve yargı sürecinin sonuçları, yolsuzlukla mücadele konusundaki hassasiyeti bir kez daha gözler önüne serdi. Bu tür olayların aydınlatılması, toplumun adalete olan inancını güçlendirecek ve benzer suçların önlenmesine katkı sağlayacaktır.