İmamoğlu'ndan Şehit Askerler İçin Başsağlığı!
Aktüel

İmamoğlu'ndan Şehit Askerler İçin Başsağlığı!


06 July 20255 dk okuma3 görüntülenmeSon güncelleme: 06 July 2025

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit düşen askerler için başsağlığı mesajı yayınladı. Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) yaptığı açıklamaya göre, arama faaliyetleri sırasında metan gazından etkilenen 5 askerimiz şehit oldu. Bu acı haber üzerine Türkiye yasa boğulurken, İmamoğlu'nun taziye mesajı büyük yankı uyandırdı.

Ekrem İmamoğlu'nun Taziye Mesajı

Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde terörle mücadele faaliyeti yürütürken şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve şehitlerimizin ailelerinin başı sağ olsun."

İmamoğlu'nun bu mesajı, kısa sürede binlerce beğeni ve yorum aldı. Vatandaşlar, İmamoğlu'nun duyarlılığına teşekkür ederek, şehitlere rahmet diledi.

Pençe-Kilit Harekatı'nda Neler Yaşandı?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB),Pençe-Kilit Harekatı kapsamında 852 rakımlı tepede bulunan bir mağarada arama faaliyeti sırasında 19 askerin metan gazına maruz kaldığını açıkladı. Olayda 5 askerimiz şehit olurken, diğer askerlerin tedavisi devam ediyor. Bu elim olay, terörle mücadelenin ne denli zorlu şartlarda yürütüldüğünü bir kez daha gözler önüne serdi.

  • Arama faaliyetleri sırasında metan gazı sızıntısı yaşandı.
  • 19 asker metan gazından etkilendi.
  • 5 askerimiz şehit oldu.
  • Yaralı askerlerin tedavisi sürüyor.

Pençe-Kilit Harekatı, Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığının bir göstergesi olarak devam ediyor. Bu harekatta görev yapan Mehmetçiklerimiz, ülkenin güvenliği için canlarını hiçe sayarak mücadele ediyor.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Yaralı askerlerimize acil şifalar temenni ediyoruz. Türkiye'nin terörle mücadelesi kararlılıkla devam edecektir.