25 Nisan 2025 Cuma

Sis Dağı'nda Ayı Dehşeti! Evler Talan Edildi, Köylüler Şokta!

Giresun ile Trabzon sınırında bulunan Sis Dağı Yaylası'nda, kış uykusundan uyanan ayılar dehşet saçmaya başladı. Yayla evlerine dadanan ayılar, yiyecek bulmak amacıyla girdikleri evlerde büyük tahribata yol açtı. Köylüler, evlerinin darmadağın halini görünce şok yaşadı ve yetkililerden yardım istedi.

Ayılar Yayla Evlerini Talan Etti

Yaklaşık bir aydır Sis Dağı Yaylası'nda farklı obalardaki evlere ayıların verdiği zararlar devam ediyor. Havaların ısınmasıyla birlikte yayladaki evlerine dönen vatandaşlar, karşılaştıkları manzara karşısında adeta şok oldular. Evlerinin kapılarını ve pencerelerini kırarak içeri giren ayılar, yiyecek arayışında evleri talan etti. Yayla sakinleri, yaşadıkları zararın büyüklüğünü cep telefonlarıyla kaydederken, yetkililerden çözüm beklediklerini dile getirdiler. Her yıl benzer olayların yaşandığını belirten vatandaşlar, bu yılki zararın çok daha fazla olduğunu ifade ettiler.

Ayı Saldırıları Kameraya Yansıdı

Ayıların yayla evlerine verdiği zararlar, yayla sakinleri tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi. Görüntülerde, evlerin içindeki eşyaların darmadağın olduğu, kapı ve pencerelerin kırıldığı açıkça görülüyor. Vatandaşlar, ayıların saldırılarından dolayı büyük bir korku yaşadıklarını ve yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmasını istediklerini belirttiler.

  • Evlerin kapıları ve pencereleri kırıldı.
  • Eşyalar darmadağın edildi.
  • Yiyecekler yenildi veya etrafa saçıldı.

Ayıların Yaşam Alanları ve Davranışları Hakkında Bilgiler

Ayılar, genellikle ormanlık ve dağlık bölgelerde yaşarlar. Kış aylarında kış uykusuna yatan ayılar, havaların ısınmasıyla birlikte uyanır ve yiyecek aramaya başlarlar. Ayıların beslenme alışkanlıkları oldukça çeşitlidir; meyveler, bitkiler, böcekler, balıklar ve küçük memelilerle beslenebilirler. İnsan yerleşim yerlerine yakın bölgelerde yaşayan ayılar, bazen yiyecek bulmak amacıyla evlere veya diğer yapılara girebilirler. Ayı saldırıları genellikle nadir görülse de, özellikle yavrularını koruma içgüdüsüyle hareket eden dişi ayılar tehlikeli olabilirler.

Sis Dağı Yaylası'nda yaşanan ayı saldırıları, bölge halkı için ciddi bir sorun teşkil ediyor. Vatandaşlar, evlerinin güvenliğini sağlamak ve ayı saldırılarından korunmak için yetkililerden yardım bekliyorlar. Bu durumun çözümü için, ayıların yaşam alanlarının korunması, insanlarla ayıların karşı karşıya gelmesini engelleyecek önlemlerin alınması ve vatandaşların bilinçlendirilmesi gibi çeşitli çalışmaların yapılması gerekiyor. Aksi takdirde, benzer olayların yaşanmaya devam etmesi kaçınılmaz olacaktır.

İlgili Haberler