Antalya'da Kayıp Alarmı! 76 Yaşındaki Adamdan Haber Yok!
Yaşam

Antalya'da Kayıp Alarmı! 76 Yaşındaki Adamdan Haber Yok!


06 June 20255 dk okuma3 görüntülenmeSon güncelleme: 07 June 2025

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yürekleri ağza getiren bir olay yaşandı. 76 yaşındaki Hüseyin Karadeniz, dün öğle saatlerinde Güneyköy Mahallesi'ndeki evinden Maha Yaylası'na gitmek üzere ayrıldı. Ancak, yaşlı adamdan o andan itibaren bir daha haber alınamadı. Ailesi ve yakınları, Karadeniz'e ulaşmak için seferber oldu ancak tüm çabalar sonuçsuz kaldı.

Kayıp İhbarı ve Arama Çalışmaları

Hüseyin Karadeniz'e ulaşamayan yakınları, durumu derhal jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma, kayıp ihbarı üzerine geniş çaplı bir arama çalışması başlattı. Bölgedeki ormanlık alanlar, yayla yolları ve çevredeki köylerde arama çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Arama çalışmalarına, jandarma ekiplerinin yanı sıra, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ekipleri ve gönüllüler de katılıyor.

Hüseyin Karadeniz'in bulunması için tüm imkanlar seferber edilmiş durumda. Arama ekipleri, bölgedeki vatandaşlarla da işbirliği yaparak, yaşlı adamın görüldüğü son yerleri ve güzergahını tespit etmeye çalışıyor.

Antalya'da Yaylacılık Geleneği ve Riskleri

Antalya'da yaylacılık, özellikle yaz aylarında sıcaktan bunalan yerli halk için önemli bir gelenektir. Birçok aile, yaz aylarını yaylalarda geçirerek hem serin havadan faydalanır, hem de hayvancılık ve tarım faaliyetleriyle uğraşır. Ancak, yayla yolları genellikle engebeli ve tehlikeli olabilir. Özellikle yaşlı ve sağlık sorunları olan kişiler için bu yollar risk taşıyabilir.

  • Yaylalar genellikle telefon ve internet erişiminin kısıtlı olduğu bölgelerdir.
  • Yayla yolları engebeli ve tehlikeli olabilir.
  • Ani hava değişimleri yaylalarda sıkça yaşanır.

Bu tür durumların önüne geçmek için yaylaya gidenlerin dikkatli olması, yanlarında mutlaka iletişim araçları bulundurması ve sağlık durumlarını göz önünde bulundurması önemlidir.

Antalya'da yaşanan bu kayıp olayı, yaylacılık geleneğinin risklerini bir kez daha gözler önüne serdi. Umuyoruz ki, Hüseyin Karadeniz en kısa sürede sağ salim bulunur ve ailesine kavuşur.