Teknofest yarışmacıları Yıldız Prototip Atölyesi’ni tercih etti

Yıldız Teknopark bünyesinde yer alan ve fikirlerini ürüne dönüştürmek isteyen girişimcilere, akademisyenlere ve öğrencilere ilk üretim aşamasında destek veren Yıldız Prototip Atölyesi, aynı zamanda Yıldız Teknik Üniversitesi kulüplerinin ve düzenlenen teknoloji yarışmalarına katılan öğrencilerin tercihi oldu. 24-27 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek Teknofest 2020 kapsamında 21 farklı kategori. . Fikirlerini ürüne dönüştürmek isteyen pek çok genç, Yıldız Prototip Atölyesi'nde ilk üretimlerini yapmaya çalıştı. Parçaları atölyede üretilen AESK Club'ın hidrojen ve elektrikle çalışan aracı, Teknofest'te hem elektromobil hem de hidromobil kategorilerinde birincilik ödülünü kazandı.

2017 yılında roket tasarlamak ve üretmek amacıyla kurulan YTÜ Sitare Club, Technofest 2020 Roket Yarışması için atölyede 3 boyutlu yazıcılarla parça üretti. Roket yarışmasına katılan Yıldız Roket Takımı, 3 bin metre yüksekliğe faydalı bir yük bıraktı ve daha sonra atölyedeki parçaların üretimini 3 boyutlu olarak sağladı. İki ekipten hazırladıkları proje ile başarılı sonuçlar elde etti. Yarışmada Yıldız Roket Takımı ikinci, YTÜ Sitare Kulübü üçüncü oldu.

3B YAZICI KULLANILDI

Yıldız Teknopark'ta 400 metrekare alan üzerine kurulan Yıldız Prototip Atölyesi 15 proje ile başladı ve bugün 160'tan fazla projeye ev sahipliği yapıyor. Ev sahipliği yaptıklarını belirten Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof.Dr. Mesut Güner, Yıldız Prototip Atölyesi'nin Yıldız Kuluçka şirketleri, Yıldız Teknik Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencilerinin yürüttüğü projelerin uygulanmasına katkı sağladığının altını çizdi. Güner, Teknofest kapsamında yarışmalara katılan yarışmacıları Yıldız Prototip Atölyesi'ndeki ilk prodüksiyonda desteklemekten mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi. YTÜ IEE CasMarine Ekibi ve YTÜ Wave Tech ROV ekibi de atölyeyi insansız su altı sistemleri ve araçlarının 3 boyutlu parçalarının üretimi için kullandı.

160 PROJE EV SAHİPLİĞİ

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri ve öğrenci kulüpleri, fikirlerini 24-27 Eylül tarihlerinde üçüncüsü düzenlenecek olan dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest kapsamında 21 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına katıldı. Ürün:% s. Atölyesini tercih etti.

Atölyeden ayrıldılar ve ödüllerle döndüler

Fikrin işe dönüşmesindeki önemli aşamalardan biri şüphesiz prototipleme yani ilk üretim aşamasıdır. Çünkü yaratıcı bir ürün fikri bulmak kadar onun prototipini üretmek de önemlidir. Yıldız Teknopark, fikirlerini ürüne dönüştürmek isteyen girişimcilere, akademisyenlere ve öğrencilere de Yıldız Prototip Atölyesi ile destek oluyor. F-16 simülatörlerinden otonom robotlara, 3 boyutlu yazıcılardan mobil analiz cihazlarına kadar pek çok fikrin ilk üretimi bu atölyede yapıldı. Ayrıca kazanan YTÜ Alternatif Enerji Sistemleri Kulübü'nün (AESK) hidrojen ve elektrikle çalışan araç tasarım ve üretim aşamalarına da ev sahipliği yaptı. TEKNOFEST kapsamında düzenlenen TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışmalarında Sağlık kategorisinde ikinci olan YTÜ Makine Mühendisliği öğrencisi Özgür Ege Aydoğan, Emin Abdullah Kazancı ve Fatih Karadeniz'in projeleri tasarım sırasında atölye olanaklarından yararlandı. ve Sabit Üst Ekstremite Dış İskelet Rehabilitasyon Robotunun üretim süreci.

Bunlara da Göz Atın

Kovid-19 ile ilgili bilgilendirici videolar işaret diliyle hazırlandı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2020 yılında bilgi ve iletişim teknolojilerine kolay erişim konusunda …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir