WhatsApp’ta Adidas virüsü yayılmaya başladı: Mesajla gelen linke tıklamayın!

WhatsApp üzerinden yayılan hediye virüsü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yaklaşımı ile yeniden yayılmaya başladı. Bu mesaj Türkiye'deki birçok kullanıcıya gönderildi. Bitdefender, gönderilen bağlantının tıklanmaması gerektiği konusunda uyardı.

Kişilerinizden gönderilen mesajda, “Adidas Kadınlar Günü hediyesi! Adidas 1 milyon çift ayakkabı veriyor. "yazıyor ve alt kısımda katılım için bir bağlantı var. Bağlantı, adidas görünümlü .buzz uzantılı bir siteye yönlendiriyor. Katılım için bilgilerinizi doldurmanızı istiyor. Bilgileri doldurduğunuzda, Dolandırıcılara kendi elinizle bilgi verin.Sadece bu değil, telefonunuza virüs bulaşmış ve bu virüslü mesaj WhatsApp listenizdeki herkese iletiliyor.Size güvenen tanıdıklarınız bu bağlantıya tıklarsa, onlara da virüs bulaşmış demektir. . Bağlantıya tıkladıysanız, gönderdiğiniz mesajları kontrol edin. Böyle bir durum varsa, dizininizdeki kişileri bağlantıya tıklamamaları konusunda uyarın.

Şikayetvar.com'da adidas ile ilgili çok sayıda şikayet var. aşağıdaki açıklama:

"Bize ilettiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. Söz konusu web sayfası, konuya ait adidas'a ait olduğu için ayrıca adidas Türkiye kampanyasına olan ilginin, adidas ile ilgili web sayfalarının herhangi bir yönetim sorumluluğunun bulunmadığı ve ilgili web sayfasının kapatılmasına yönelik resmi işlem tarafımızdan takip edilmektedir.

adidas Group Müşteri Hizmetleri "

WhatsApp'taki Adidas virüsü yaklaşık bir yıldır dolaşıyor, ancak son günlerde ciddi şekilde yayıldı. Adidas, 5 Mart Cuma günü Google arama trendlerinde 2. sırada yer alıyor. Bu aramaların tamamı virüsle ilgili. Adidas hakkında hafta sonu sokağa çıkma yasağıyla ilgili aramaları bile geride bıraktı. 100 binden fazla kişi Adidas hakkında soru yazdı.

Google trendlerine baktığımızda "adidas kadınlar günü hediyesi" ve "adidas kadınlar günü hediyesi gerçek mi?" Neredeyse her ülkeden çağrı yapıldı.

Bitdefender Türkiye Alev Akkoyunlu Operasyon Direktörü, "adidassho (nokta) buzz" bağlantısıyla gönderdiği "adidassho (dot) buzz" bağlantısının kesinlikle tıklanmaması gerektiği konusunda uyarıyor. Akkoyunlu, benzer sahtekarlığa karşı uyarıda bulunuyor. kişisel bilgilerinizin kötü niyetli kişilerin eline geçmemesi için yöntemler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir