Japonlar yine yaptı: ‘Kozmik Elmas’ Ryugu’nun örnekleri Dünya’da (VİDEO)

Mutlu sona nihayet Japonya'nın tarihi Hayabusa2 misyonunda ulaşıldı. Ryugu asteroidinden Hayabusa2 tarafından toplanan örnek malzemeler bugün Avustralya'ya indi. Japonya böylelikle tarihte ikinci kez asteroit toprağını Dünya'ya getirmeyi başardı (Hayabusa tarihte ilk kez 2010'da tamamlandı). Örnek kapsülün atmosfere girdiği anlar:Hayabusa2'nin dünyaya teslim ettiği örnekler uluslararası bilim dünyasında merakla bekleniyordu. Yaklaşık 6 milyar yaşında olan Ryugu'nun, Güneş Sistemindeki yaşamın yapı taşları olan organik maddeler içerdiği düşünülüyor. Japon bilim adamları, Ryugu'dan getirilen örneklerin Güneş Sistemi'nin oluşumu ve evrimi hakkında çok önemli bilgiler sağlayabileceğini belirtti. Özellikle yüzeyin altından toplanan örneklerin çok daha büyük potansiyele sahip olduğu belirtiliyor. Bu malzemeler bir ilişki içindeydi ve aynı üst nesneler içinde birbirleriyle kimyasal olarak etkileşime girebiliyordu. Taşlarına ışık tutacak. "Avustralya'ya inen kapsül şimdi ilk Japon araştırmacıların ilk analizlerini gerçekleştireceği Japonya'ya götürülecek. Ancak JAXA, örneklerin yakında dünyanın dört bir yanından araştırmacılar tarafından kullanılabileceğini belirtiyor. Diğer bir deyişle, sadece Japonlar değil bilim adamları ama tüm uluslararası araştırmacılar asteroit örneklerini inceleme fırsatı bulacaklar.Örneğin Japonya'nın Hayabusa misyonunun ilk bölümü Türkiye'ye bile getirilen nuımün tarafından gönderilmeden önce.

JAXA, Hayabusa2'Y 3 Aralık'ta uzaya fırlatıldı. , 2014. Yaklaşık üç buçuk yıllık uzun yolculuktan sonra, uzay aracı Haziran 2018'de Ryugu'nun yörüngesine başarıyla indi. Daha sonra Hayabusa, yaklaşık bir buçuk yıl boyunca Ryugu'yu tüm ayrıntılarıyla inceledi, en iyi iniş alanlarını belirledi ve birden çok Bilimsel olarak inanılmaz verimli bir misyonu başarıyla tamamlayan Hayabusa'nın 6 yılda uzayda 5,24 milyar kilometre yol katettiği belirtildi.Hayabusa2 örneğini bıraktı kapsül Dünya'ya, ancak yüzeyin kendisine inmeyecek. Altı yıldır uzayda olan dev sonda, görevini tamamlamış olsa da uzayda yalnız macerasına devam edecek. Japon araştırmacılar, Hayabusa için yeni rotalar belirlediklerini duyurdu. JAXA tarafından yapılan açıklamaya göre Hayabusa2, 2026 ve 2031'de iki farklı asteroide yakın geçecek. Bu görevler, Hayabusa'nın tasarım hedeflerinde yer almadığı için elbette daha küçük olacak. Hayabusa ana görevini çoktan tamamladığı için, bu ekstra görevler pastadaki çilek olarak düşünülebilir.

Bunlara da Göz Atın

NASA’nın İnsanlı Ay Yolculuğu Görevlerini Yapacağı Artemis Projesi İçin Astronot Kadrosu Açıklanacak

NASA, Artemis projesi ile insanlı ay yolculuğu görevlerine devam edecek. Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir