Varank: 30 Deneyap Teknoloji Atölyesi’ni hayata geçirdik

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "İlk etapta 12 ilde, ikinci etapta 18 ilde 30 Deneyap Teknoloji Atölyesi gerçekleştirdik.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ilk etapta 12 ilde, ikinci aşamada 18 ilde 30 Deneyap Teknoloji Atölyesi gerçekleştirdiklerini belirterek, atölyelerden 5 yılda yaklaşık 50 bin öğrenciyi mezun etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Varank, sosyal medya hesabından "Sevgili Milli Teknoloji Hamlesi gönüllüsü, o gün bugün. Öğrencilerimizin ve velilerimizin merakla beklediği Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nin sınav ve yerleştirme sonuçları açıklandı. Kazananlarımızı tebrik ediyorum. " Ulusal Teknoloji Hamlesi'nin stratejik ayaklarından birini Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nin oluşturduğunu belirten Varank, şunları söyledi:

Kapsamlı teknoloji eğitimi veriyoruz. Bu ücretsiz eğitimlerin yenilikçi ve vizyoner bir müfredatı vardır. Atölyelere gelen öğrencilerden hayal güçlerini sonuna kadar kullanmaları yönünde tek bir beklentimiz var. Önlerinde sınır yok, engel yok. Teoriyi öğrenip diledikleri gibi uygulamaya koyabilirler. "

Varank, ilk fazda 12 şehir, ikinci fazda 18 şehir olmak üzere toplam 30 Deneyap Teknoloji Atölyesi gerçekleştirdiklerini belirterek, atölyelerden 5 yılda yaklaşık 50 bin öğrenciyi mezun etmeyi hedeflediklerini belirtti.
DENAP eğitimlerini takip ederek çocuklara destek olmaya devam eden Varank, "Bu gençler yarının Türkiye'sini şekillendirecek. teknoloji tüketmek değil, gençlerimizin enerjisini üreten teknolojiye Türkiye'yi hedef alıyoruz. "üreten gençlerin yetiştirilmesi için başlatılan

Teknoloji Deneyap Teknoloji Atölyesi projesine 3 bin 680 yeni öğrenci katıldı. Projenin 18 ilinde 2 yazılı ve uygulamalı sınavı başarıyla geçen gençlerin aşaması, yıldız olma eğitimi almaya hak kazandı" dedi. teknolojinin geleceğinin. teknolojik gelişmeyi hızlandırmak için

Türkiye 81 ilde kurulacak ve 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulacak.Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğünde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kuruldu. projenin ortak çalışması, 11 Kalkınma Planı'nda da yer alıyor.

Adana, Ankara, Alanya, Edirne, Erzurum, Hakkari, Eskişehir, İzmir, Konya, Manisa, Muğla ve Trabzon'da 12 Deneyap Teknoloji Atölyesi kuruldu. projenin ilk aşaması.

Eğitimine yılın Temmuz ayında başlayan öğrenciler, "tasarım ve üretim" ve "robotik ve kodlama "eğitim ladini Yeni dönemde eğitimler" elektronik programlama ve nesnelerin interneti "ile devam edecek.

Projenin ikinci etabında 18 yeni deney için Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Antalya, Çanakkale, Çorum, Elazığ, Gaziantep, Isparta, Kahramanmaraş, Kastamonu, Malatya, Rize, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tokat ve Yozgat seçildi. . Bu 18 ilde, duruşmanın ilk aşaması olan yazılı sınav Şubat ayında yapıldı. Sınava 65.168 genç bilim ve teknoloji meraklısı katıldı. Yazılı sınavı başarıyla geçen 9 bin 668 öğrenci, Ağustos ayında yapılan uygulamalı sınava girdi. Bu sınavda öğrenciler kendilerine sunulan tema doğrultusunda teknik bilgilerini kullanabilecekleri özgün fikirlerini ortaya koyan proje tasarımları yapmış ve belirlenen süre içerisinde tamamladıkları projeleri jüri üyelerine anlatmışlardır.

Değerlendirmede yazılı sınavın yüzde 70'i, uygulama sınavının yüzde 30'u esas alınarak 3.680 öğrenci geleceğin teknoloji yıldızı olmaya hak kazandı. Bu öğrencilerin yüzde 81'inin devlet okullarından gelmesi dikkat çekiciydi. Ulusal Teknoloji Hamlesi'nin itici gücünü oluşturmak ve yüksek teknoloji üretim yetkinliğine sahip genç bireyler yetiştirmek için yola çıkan Denyap, bu alana ilgi ve yetenekli gençleri bir araya getiriyor. Geleceğin bilim adamları, araştırmacıları, girişimcileri, öğrencileri ortaya çıkaracak deneyap gençleri Türkiye'nin gelişimine katkıda bulunacak, üretken, yenilikçi bireyler olmayı destekleyecek.

Deneyap eğitim modeli, iki yaş grubundaki öğrenciler girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problem çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerilerin kazanılması için tasarlanmıştır.

Deneme yapma, ortaokul ve lise gençleri, 'Tasarım-Üretim', 'Robotik-Kodlama', 'Elektronik Programlama', 'Yazılım Teknolojileri', 'Havacılık ve uzay teknolojisi' gibi alanlarda eğitim görmektedir.

gerek temel teknoloji becerilerinde gerekse özel ilgi alanlarında derinleşen toplam 3 yıl, proje üretme yeteneği kazanacak öğrenciler, geleceğin teknoloji yıldızlarının sonunda gelişim süreci olacak. için

sınav sonuçları deneyapturki için. org adresinden ulaşılabilir.

Bunlara da Göz Atın

Kovid-19 ile ilgili bilgilendirici videolar işaret diliyle hazırlandı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2020 yılında bilgi ve iletişim teknolojilerine kolay erişim konusunda …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir