Bilim İnsanları İlk Kez Uzun Mesafe Kuantum Işınlaması Gerçekleştirmeyi Başardı

Bir grup bilim adamı, kuantum dolaşıklığı kullanarak 44 km mesafedeki fiber optik kablolarla ışınlandı. Bu araştırma, kuantum internetin gerçekleştirilmesinde büyük bir adım olarak görülüyor.

Kuantum ışınlanma ve kuantum internet, geleceğimizi şekillendirecek kuantum teknolojilerinin temelini oluşturan çok önemli iki kavramdır. Kuantum ışınlanma, en basit haliyle, maddeyi kendi başına başka bir biçim olan enerjiye dönüştürerek uzay zamanda hareket ettirmek olarak tanımlanmakta ve kuantum ışınlanmayı pratiğe dönüştürmek için yıllarca onlarca bilimsel çalışma yapılmıştır. Bu konudaki en önemli çalışmalardan biri 2016 yılında gerçekleştirildi ve bilim adamları fotonları fiber optik kablolarla 6 km boyunca ışınladılar. Dört yıl sonra teleportasyonun gerçekleştiği mesafe fiber optik kablolarla yeniden 44 km'ye çıktı. .

Bu haber neden bu kadar önemli? Kuantum ışınlanma çalışmaları çok önemlidir. Çünkü bu çalışmalar neticesinde kuantum interneti gerçekleştirmede bir adım daha ileri gidebileceğimiz düşünülüyor. Kuantum internet, temelde kuantum mekaniği yasalarını kullanarak bilgi aktarımına dayanan bir sistemdir ve önümüzdeki on yılda güvenli veri aktarımı için aktif olarak kullanılabilecek bir sistem haline geleceği düşünülmektedir. Gerekli birçok bilimsel 'engel' vardır. Ancak bu araştırmalar, uzun mesafeli ışınlanmanın kuantum dolaşıklığı kullanılarak yapılabileceği kanıtlandığı için çok önemlidir. Kuantum internet 'herkesin interneti' olacak mı?

Bunlara da Göz Atın

Bilim İnsanları, İnsan Genlerini Maymun Beynine Yerleştirdi

İnsan genlerini maymun beynine enjekte eden Alman ve Japon bilim adamları, tedavi edilen maymun fetüsünün …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir