Glokoma bağlı geri dönüşümsüz hasar hücre nakilleriyle geri döndürülebilir

Glokom olarak adlandırılan ve halk arasında '' Karasu Hastalığı '' olarak bilinen göz içi basıncındaki artışın neden olduğu nöropatoloji (sinir hasarı) hem geri döndürülemez (geri döndürülemez) hem de dünyanın önde gelen görme kayıplarından birini oluşturmaktadır. Şimdi bilim adamları, göze nakledilen hücrelerin, optik sinirdeki bağlantıları göç yoluyla onararak görme kaybını düzeltebileceğini düşünüyor. Görme bilgilerinin aktarılmasında rol oynar ancak göz içi basıncı arttığında bu hücreler zarar görür ve tedavi edilmeyen vakalarda kalıcı görme kaybı gelişir. Görme kaybı geri döndürülemez olduğundan glokomun erken teşhisi ve tedavisi büyük önem taşımaktadır. Glokomun teşhisi ve tedavisi yapılabilir ancak gelişen görme kaybı ne yazık ki geri dönüşlü değildir.

Johns Hopkins enstitüsündeki araştırmacılar, optik sinir hasarını geri döndürmek için yeni hücreleri yerleştirmenin (nakledilmesinin) yollarını aradılar ve petri kaplarındaki farelerin retina katmanlarına insan retina ganglion hücreleri ekildi. . Yapılan çalışmalar sonucunda birçok hücrenin dokuya yapışmadığı görülmüş, ancak bazı hücrelerin söz konusu işlemi başardığı görülmüştür. Yapılan gözlemler sonucunda hücrelerin retinadaki kesi alanlarından kaydığı tespit edildi.

Araştırmacılar, vitröz (göz içi sıvısı) ile retina tabakası arasında yer alan ve iç sınırlayıcı zar (ILM) olarak adlandırılan zar (zar) tabakasını çeşitli enzimler kullanarak zayıflattı ve zarı çıkardı. Daha sonra ganglion hücreleri söz konusu alana yeniden dikildi.

Bunlara da Göz Atın

Çin, hava koşullarına müdahale edecek bir sistem üzerinde çalışıyor

Yağmur ve dolu gibi hava olaylarına yanıt vermek için "gelişmiş hava müdahale sistemi" adlı bir teknoloji üzerinde çalışan Çin, bunu 2025 yılında büyük ölçekte uygulamaya hazırlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir