2021 Bahar Yarıyılında Hibrit Eğitime Geçme Kararı Alan Üniversiteler

Bahar dönemi yaklaştıkça yeni dönemde eğitimin nasıl devam edeceğine dair açıklamalar ülkemizdeki bazı üniversitelerden gelmeye başladı. Bazı üniversitelerin hibrit eğitime geçtiğini duyurmasının ardından, uzun süredir hibrit veya yüz yüze eğitime geçmek isteyen üniversite öğrencileri, tepkilerini ve taleplerini Twitter üzerinden bir kez daha dile getirdi.

Bildiğiniz gibi pandeminin başlangıcından bu yana ülkemizde eğitim uzaktan devam ediyor. Hem ilkokul, hem lise hem de üniversite öğrencileri uzaktan eğitime geçti. İlkokul ve lisede farklı öğrenci grupları için zaman zaman küçük gruplar halinde yüz yüze eğitim uygulanmasına rağmen üniversiteler için şimdilik böyle bir adım atılmadı.

Özellikle 2020-2021 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte hibrit ve yüz yüze eğitim, şehirlerarası hareketlilik yaşama talebinde bulunan üniversite öğrencileri, dersin seyrini olumsuz etkileyebilecek olası durumlar nedeniyle ilk yarıyılda uzaktan eğitime devam ettiler. epidemi.

YÖK bir anket başlattı:

YÖK, öğrencilerin ve akademisyenlerin uzaktan eğitime ilişkin görüşlerini belirlemek ve bu bilgileri Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile paylaşmak üzere anket başlattı. Geçtiğimiz Perşembe günü sona eren anketin sonuçları henüz paylaşılmadı.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken bazı üniversitelerden öğrencilerin sorularını cevaplayan açıklamalar gelmeye başladı. Bu açıklamalara göre bazı üniversiteler hibrit eğitime geçme kararı alırken, diğerleri yeni dönemde uzaktan eğitime devam etme kararı aldı.

Hibrit eğitime geçiş yaptıklarını açıklayan üniversiteler:

Bursa Uludağ Üniversitesi:Hibrit Eğitim & Uzaktan Eğitim (Üniversite açıklaması için tıklayınız.) Adıyaman Üniversitesi:Hibrit Eğitim & Uzaktan Eğitim (Üniversite açıklaması için tıklayınız.) Mardin Artuklu Üniversitesi:Yüz yüze eğitim (Üniversite ertelendi akademik takviminde yüz yüze eğitime başlanacak, karar henüz resmi değil; açıklama için tıklayınız.) Konya Selçuk Üniversitesi:Hibrit Eğitim & Uzaktan Eğitim (Üniversite açıklaması için tıklayınız.) Düzce Üniversitesi:Hibrit Eğitim ( Üniversite açıklaması için tıklayınız.) Afyon Kocatepe Üniversitesi:Hibrit Eğitim (Üniversitemizin Açıklama için tıklayınız.) Munzur Üniversitesi:Hibrit Eğitim (Üniversite açıklaması için tıklayınız.)

Harran Üniversitesi'nin de karma eğitim tanımları vardı, ancak şu anda bu bilgilere web sitelerinde erişim mevcut değil. Bilgiye resmi kaynaklardan erişildiğinde listemizi güncelleyeceğiz.

Üniversitenizin karma eğitim kararı var ancak bu listede yer almıyorsa, listemizi güncel tutmak için bu bilgileri yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

Üniversite öğrencileri YÖK'ten açıklama bekliyor:

Bazı üniversiteler açıklama almaya başlasa bile Konuyla ilgili hala büyük bir belirsizlik var ve üniversite öğrencileri konu hakkında YÖK'ten net bir açıklama yapmasını istiyor. Hibrit ve yüz yüze eğitim talep eden öğrenciler tepkilerini Twitter'da # tekkartıksusma hashtag'iyle ifade ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir