‘Ödül alan girişimcilerimize ücretsiz hizmet vereceğiz’

Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) online olarak düzenlediği 5. İnovasyonda Kadın Girişimcilik Kampı Ödül Töreni'nin açılışında konuşan Bilişim Valley Genel Müdürü Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, KADEM'in amacının girişimcilik ekosisteminde kadınların hak ettiği yeri almak olduğunu söyledi. ve ihtiyaç duydukları desteği sağlayın. Kadın Projesi'nin başarılı sonuçlarına tanık olduklarını ifade etti.

Kamp süresince girişimcilerin fikir, ürün ve ticarileşme aşamalarında kapsamlı eğitimler aldığını belirten İbrahimcioğlu, "Ödül alan girişimcilerimize hem ücretsiz kullanım noktasında ücretsiz hizmet vereceğimizin müjdesini iletiyorum. kuluçka ve hukuki ve mali müşavirlik noktasında Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank'tan aldığım talimat üzerine. ”İbrahimcioğlu, İnovasyonda Kadın Girişimcilik Kampı'na 300'ün üzerinde başvuru alındığını belirtti. Bu yıl 5. kez düzenlenen ve bu başvurular arasında 30 kadın girişimcinin kampa katılmaya hak kazandığı.

Ulusal Teknoloji Hamlesi'nde toplumun her bir üyesi, yaptığı çalışmalarla başarılı olacaklarının bilincinde olduklarını belirten İbrahimcioğlu, katkı, tıptan tarıma geniş bir yelpazede uygulamaların yer aldığı programa katılan girişimcileri tebrik etti, cosmeti biyoteknoloji cs alındı. Türkiye, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayan projelere verdiği desteği sürdürdüğünü ve artırdığını belirtmiştir.

Bu yıl 5'incisi kadın alanında İnovasyon gerçekleştiren Girişimcilik Kampı'nın tüm dünyaya etkisi, sosyal hayatı tehdit eden Kovid-19 salgını nedeniyle internette planlanan Okur ifade şunları söyledi:

"Projenin tamamı İnternet üzerinden iş yapılmasına rağmen kadın girişimcilerin moralleri ve motivasyonları sayesinde başarılı bir şekilde hayata geçirildi. İnovasyonda Kadınlar Projesi, 'Bir fikrim var.' Ülkemizin 2023 vizyonu için stratejik bir uygulama olduğunu söyleyen kadın girişimcilere yönelik sosyal sorumluluk projesinin ötesinde 2015 yılında başlayan ve her yıl düzenlenen İnovasyonda Kadın Projesi'ne toplam 1486 kadın girişimci başvurdu, 145 kadın girişimci dahil edildi. Eğitim kamplarında yapılan değerlendirmeler sonucunda 25 kadın girişimci destek almaya hak kazanmıştır.Kampa dahil olan girişimci kadınlara akademisyenler tarafından girişimcilik, pazarlama, ticarileştirme ve proje geliştirme, olgunlaşan fikirler ve proje alanlarında eğitim verilmiştir. Sonuç olarak tasarlandı ”dedi. Okuyucu, kadınların iş hayatına ve ülke ekonomisine katkısının dikkate alınması gereken bir olgu olduğunu belirterek, girişimcilik ekosisteminde yer almalarının önemli bir sorumluluk olduğunu belirtti.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Rektör Danışmanı Doç.Dr.Göknur Büke, ile toplumun ihtiyaç ve beklentilerindeki değişim hızlanıyor, öngörü ve bu doğrultuda yenilikçi çözümlerle hızlı hareket edebilme yeteneği her geçen gün daha fazla önem kazanıyor.

Agon Projesi ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Aleyna Yıldız, Helimore Projesi ile Başak Demir, Biyoplastik Projesi ile Merve Atalay, Nanopartikül Yüzey Kaplama Projesi ile Tuğçe Karataş, Assist-Alois Projesi ile Feyza Sazak online olarak düzenlenen törende ödüle layık görüldü.

Bunlara da Göz Atın

Kovid-19 ile ilgili bilgilendirici videolar işaret diliyle hazırlandı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2020 yılında bilgi ve iletişim teknolojilerine kolay erişim konusunda …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir