Kan glukoz düzeyini ölçebilecek yama geliştirildi

Tokyo Üniversitesi kurum araştırmacıları, biyolojik olarak parçalanabilen polimerden küçük mikro iğneler yarattı. Mikro iğnelerin altına bir kağıt katmanı kaplandı, böylece interstisyel sıvı kağıt katmanına ulaştı.

Mikro boyutlu iğneler içeren yamalar son zamanlarda hayatımıza girmiş ve tıbbi alanlar başta olmak üzere pek çok alanda kullanılmaktadır. Şimdi, Japon bilim adamları kan şekeri seviyelerini ölçebilen bir yama geliştirdiler. Daha sonra araştırma ekibi, kağıt kaplamaya başka bir glikoza duyarlı kağıt levha ekledi. Çalışmalarda, yeni yama glikoz içeren agaroz jel üzerinde test edildi ve sonuçlara göre yeni yama sıvıyı başarılı bir şekilde kağıt yaprağa doğru çekti ve glikoz kağıdının rengini değiştirmesine neden oldu. Kan şekeri seviyelerini basit, ucuz ve hızlı bir şekilde tespit edebilir.

Yeni araştırma Medical Devices & Sensors bülteninde yayınlandı.

Genellikle mikro iğne yamaları bir dizi iğne içerir. Yukarıda bahsedilen iğneler vücuda uygulandığında, yama ağrısız bir şekilde cildin dış tabakasına nüfuz etmekte ve interstisyel sıvı iğnelerin içine dolmakta, böylelikle interstisyel sıvı incelenebilmektedir.

Bunlara da Göz Atın

Yüz tanıma hatası yüzünden hapsedilen bir kişi polise dava açıyor

Geçen yıl ABD'de yaşanan bir olayda yüz tanıma sistemindeki bir hata nedeniyle tutuklanan Nijeer Parks, suçu olmamasına rağmen polis teşkilatına dava açıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir