Sağlık hizmetlerinde IoT artacak, sınırlar kalkacak

COVID-19'un hem kişisel hem de profesyonel yaşamlarımız üzerinde yaş belirleyici bir etkisi oldu. Uzaktan çalışmanın yükselişi, neredeyse her işletmenin yüzünü dijitalleşmeye çevirmesini gerektirdi. Peki 2021'de iş dünyasını hangi dönem bekliyor?

Karma gerçeklik gibi teknolojiler artık kavram olmaktan çıkacak ve iş hayatımızın günlük rutininin bir parçası olacak; Uzaktaki ekipler arasındaki iletişimi güçlendirmek için giyilebilir teknolojiler kullanılacak. Örneğin akıllı gözlükler artık etkileşimli uzaktan iletişimin yolunu açıyor ve insanları aynı ortamda yüz yüze çalışıyormuş gibi bir araya getiriyor; Belge değişimi, iş süreci yönergeleri ve gerçek zamanlı veri toplama gibi alanlardaki farklı zaman ve yerleri birbirine bağlar. Şimdiye kadar giyilebilir teknolojiyi düşünmemiş pek çok şaşırtıcı sektör bu teknoloji ile iç içe olacak. Dynabook tarafından yayınlanan araştırmaya göre, 5G ve mobil uç bilişim teknolojisinin evrimi, kurumsal giyilebilir teknolojilerin öne çıkması için bir platform da sağlayacak. Akıllı gözlükler, saha çalışanlarının ihtiyaç duydukları bilgi ve araçlara erişmeye devam ederken tüm görevleri "eller serbest" yapmalarına olanak tanıyacaktır. Ağ geçidi görevi gören mobil uç bilgi işlem çözümleri ile akıllı gözlükler, ön saflardaki saha çalışanları için vazgeçilmez olacaktır. Bunun gibi çözümler giderek daha yaygın hale gelecek. 2021'de dijital dönüşüme ayak uyduran şirketlerin uzaktan çalışmayı mümkün kılmak için yaptıkları yatırımlar ikiye katlanacak.

Küresel IoT sağlık hizmetleri pazarının yılda yüzde 21 büyüyerek 2025 yılına kadar 188 milyar dolara ulaşması bekleniyor. 2020'de çok sayıda insan evde kaldı ve uzun vadeli kronik hastalıkların çoğu tedavi edilemedi. 2021'de, teletıp ve uzaktan teşhis yükselecek ve sağlık uzmanlarının kronik hastaların sağlığını proaktif olarak izlemelerine ve evdeyken bakım sağlamalarına olanak tanıyacak. EKG ve tansiyon monitörleri gibi giyilebilir sağlık cihazlarına daha fazla ilgi olacaktır. Ancak IoT altyapısı, sektör uzmanlığı ve güvenliği çözülmesi gereken sorunların başında gelecek.

Sosyal Mesafede Robotik ve Otomasyon Ön Planda Olacak

COVID-19 sürecinde, işletmelerin beşte biri dijital dönüşüm girişimlerine yatırım yaptı. Birçoğu imkansız olanı bir gecede gerçekleştirdi veya dijital dönüşüme yönelik kararları aylar yerine birkaç gün içinde aldı. Bu olağanüstü zamanda, işletmeler beklenmedik gelişmelere nasıl adapte olacaklarını ve beklenenden daha hızlı ilerlemeyi öğrendiler. Bu eğilim 2021'de devam edecek. Yeni teknolojilerin teoriden pratiğe hızlı geçişi muazzam bir şekilde artacak. Bununla birlikte, işletmelerin tüm bu süreçlerde üç temel faktörü göz önünde bulundurması gerekecektir:veri güvenliği, ölçeklenebilirlik ve kullanılabilirlik. COVID-19 sonrası hızlı değişimde önemini koruyacak bir diğer konu, uzun yıllardır iş dünyasının gündeminde olan otomasyon olacak. 2021'e girerken, sosyal mesafe kuralları yürürlükte kaldıkça, otomasyon ve robotik birçok sektörün temel yetkinlikleri olacak. Ancak pandemi döneminde biraz aceleyle hızlandırılan otomasyon adımlarında da hataların arttığı görülmektedir. Bu nedenle önümüzdeki yıl artan otomasyon yatırımlarının yüzde 30'unun otomasyon uygulamaları öncesinde planlamaya odaklanması bekleniyor.

Bunlara da Göz Atın

Kovid-19 ile ilgili bilgilendirici videolar işaret diliyle hazırlandı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2020 yılında bilgi ve iletişim teknolojilerine kolay erişim konusunda …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir