1000 TL Kira Yardımı Başvurusu e-Devlet’ten Nasıl Yapılır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen kabine toplantısının ardından Esnaf Destek Paketi ile ilgili detayları paylaştı. Peki e-Devlet'ten 1000 TL kira ödeneğine nasıl başvurabilirsiniz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu hafta yapılan kabine toplantısı sonunda Covid-19 salgınından zarar gören esnaflara destek açıklaması yaptı. Maddi sıkıntı yaşayan işletmeler üç ay süreyle büyükşehirlerde 750 TL, diğer illerde 500 TL alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yardımın sadece işleri için kira ödeyen esnaflara yapılacağını, 1 milyon 239 bin esnafa 1000 TL hibe desteği vereceğini belirtti. Başvuru tarihi kesin olarak açıklanmasa da önümüzdeki günlerde sürecin başlaması bekleniyor.

1000 TL hibe desteğinden ve esnafa kira yardımından kimler yararlanabilir?

Hibe desteği ve kira yardımından sadece işyerine kira ödeyen esnaf yararlanabilecektir. Kira ödemeyen işyerlerine yardım yapılmayacaktır. Taksi, minibüs ve servis işletmeleri, lokantalar, bay ve bayan kuaförleri, terziler, oto tamirhaneleri, pastaneler, yurtlar, pansiyonlar, kreşler ve nikah salonları kira yardımı ve 1000 TL hibe desteğinden yararlanabilecek.

Kira yardımı ve hibe desteği için nasıl başvurulur?

İşletmelere yapılacak kira yardımı ve 1000 TL hibe desteği başvurusu yine e-Devlet üzerinden yapılacaktır. Sitedeki yoğunluğun yaşanmaması için Pandemi Sosyal Yardım uygulamasında uygulanan TC Kimlik numarasının son hanesine göre başvuru günlerinin açılması tekrar uygulanabilir.

Bu hizmet e-Devlet'te açıldıktan sonra başvuru sahiplerinden kimlik bilgilerinin bulunduğu bir form doldurmaları istenecektir. Başvurular değerlendirildikten sonra belirtilen şartları sağlayan işletmelere büyükşehirlerde 750 TL, diğer illerde 500 TL verilecek. Esnaf 1000 TL hibe desteği için aynı prosedürü izleyecek.

Bunlara da Göz Atın

Çiftlik Bank Firarisi Mehmet Aydın’ın Görüldüğü Kesinleşen Brezilya’dan Açıklama Geldi

Bir dedektiflik bürosunun Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın'ın Brezilya'da olduğunu tespit etmesi üzerine harekete geçen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir